Mediaconcern Bertelsmann stoot ECI-boekenclubs af

De Duitse mediagigant Bertelsmann, die momenteel een herstructurering doorvoert, stoot boekenclub ECI in Vlaanderen en Nederland af, zo staat vandaag te lezen in diverse kranten. Met zijn boekenclubs (onder de naam Direct Group) wil het bedrijf zich enkel nog focussen op de 'grote Europese markten', wat impliceert dat de kleine filialen de deur uitmoeten. Naast het afstoten van cosmox.be en ECI worden ook boekenclubs in het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Australiƫ en Nieuw-Zeeland, China, Korea en Latijns-Amerika van de hand gedaan. Wel behoudt de mediagroep haar boekenclubs in Italiƫ, Spanje, Portugal en de Duits- en Franstalige regio's van Europa, dus ook in Walloniƫ (Belgique Loisirs). Vorige week kondigde Bertelsmann al de verkoop van de Direct Group-afdeling in Noord-Amerika aan.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening