Kristien Hemmerechts levert tekst van Groot Dictee der Nederlandse Taal

De Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts (52) neemt dit jaar de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor haar rekening, zo schrijft deredactie.be. Hemmerechts licht nog geen tip van de sluier op over het thema van het dictee. "Het zal een verrassende tekst blijken, ook voor mijn lezers", zo verzekert ze. Hemmerechts nam eerder al plaats in de jury van het Groot Dictee, maar zelf nam ze nooit deel. "Ik kan niet goed spellen. Als kind heb ik vaak op mijn kop gekregen vanwege de fouten". Naar verluidt is ze niet speciaal op zoek gegaan naar "instinkers" maar een makkie wordt het niet. Het Groot Dictee is een organisatie van de krant De Standaard, de Volkskrant en NPS en wordt aan het eind van het jaar, na voorrondes, rechtstreeks op tv uitgezonden.
Eerder schreven auteurs als Remco Campert en Jan Mulder, Martin Bril en Jan Wolkers de tekst van het Groot Dictee. De tekst van Wolkers werd vorig jaar postuum voorgelezen door Karina Wolkers. (DL - foto Hemmerechts tijdens een voorlezing op Winternachten, beeld Serge Ligtenberg)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening