Graf van Hans Christian Andersen onherstelbaar beschadigd

In Kopenhagen hebben vandalen de graftombe van de Deense sprookjesschrijver en dichter Hans Christian Andersen (1805-1875) onherstelbaar met graffiti beschadigd, zo meldt Der Standard. De zandsteen van het graf op het beroemde Assistens KirkegĀ°ard is beklad met de slogan "69 Dansk Kultur" en blijkt niet verwijderd te kunnen worden. Ook het graf van de Deense Nobelprijswinnaar en natuur- en scheikundige Niels Bohr is beschadigd. De politie vermoedt dat de schade is aangericht door een aantal autonomen. In de nabijheid van de begraafplaats bevond zich tot voor kort het anarchistencentrum Ungdomshus, tot het door de politie onder dwang gesloten werd. De sluiting ging gepaard met straatgeweld. De woordvoerder van het kerkhof, waar ettelijke Deense personaliteiten zijn begraven, sprak van een "harteloze en verschrikkelijke" actie. Eerder waren ook al tien grafstenen in het centrum van Kopenhagen besmeurd. Zie hier voor meer informatie over de tombe van Andersen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening