Franstalige Belgische dichter Jacques Izoard (72) overleden

In Luik is het voorbije weekend de Franstalige Belgische dichter Jacques Izoard aan de gevolgen van een hartaanval overleden. Izoard, wiens echte naam Jacques Delmotte luidde, werd 72 jaar, zo meldt Skynet/Belga.
Izoard was regent literatuur en gaf jarenlang les Frans in het technisch secundair onderwijs. In 1962 verscheen zijn eerste poëziebundel, Ce manteau de la pauvreté. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters uit franstalig België en had een uitgebreid oeuvre. Izoard schreef vooral over de natuur, het lichaam en de taal. Hij was de dichter van het concrete, eenvoudige en zintuiglijke. Izoard fungeerde ook als bezieler van poëzietijdschriften als Odradek en Revue 25. In Wallonië ontbrak hij bijna op geen enkel poëziegebeuren. (DL - foto Pierre Houcmant)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening