Tom Lanoye viert 50ste verjaardag met solovoorstelling

De Vlaamse schrijver en podiumbeest Tom Lanoye viert op 27 augustus zijn vijftigste verjaardag en zet die in de loop van het najaar kracht bij met een solovoorstelling door de Nederlanden, die ook zijn 25-jarige schrijverschap in het licht zal stellen. Woest, zoals de performance heet, is gebaseerd op een collage uit Fort Europa en het polemische Schermutseling, maar biedt ook een appetizer van zijn nieuwe roman Sprakeloos, waarin hij het over zijn moeder heeft. Lanoye omschrijft de tournee als de "eerste afscheidstournee van een onverbeterlijke literaire divo". De première is voorzien op 3 oktober in de KVS.
Lanoye gooit ook internationaal hoge ogen. De voorstelling Atropa. De wraak van de vrede deed het onlangs uitstekend op het theaterfestival van Avignon. Volgend seizoen zal het stuk ook in andere Europese landen te zien zijn. Zie het bericht bij deredactie.be.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening