Salman Rushdie was lastige klant voor zijn bewakers

De Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie blijft maar de gossipkolommen optuigen. Nu blijkt dat Salman Rushdie niet erg geliefd was bij zijn bewakers, in de periode dat er een fatwa tegen hem was afgekondigd na De Satanische Verzen. De agenten noemden hem ook een 'sloddervos', omdat hij er telkens zo sjofel bijliep. Dat meldt De Telegraaf, die het nieuws haalde bij The Daily Telegraph.
Een van zijn voormalige bewakers Ron Evans laat in een onlangs verschenen boek On Her Majesty's Service geen spaander heel van Rushdie's gedrag. "Op een dag was hij zo onhandelbaar dat we hem opsloten in een kast onder de trap", schrijft de Special Branchagent. "We zijn toen met z'n allen naar de pub gegaan. Toen we voldaan terugkwamen, hebben we hem bevrijd."
Evans betitelt Rushdie als bot, arrogant en gierig, want hij vroeg aan zijn bewakers ook huur voor hun kamer in het huis waar hij was ondergedoken. In een interview met de BBC zegt Rushdie nu dat hij zelf overweegt om een boek te schrijven over zijn leven onder de fatwa, zie ook AFP. (DL - Rushdie met zijn voormalige geliefde Padma Lakshmi)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening