Belg Henry Bauchau is bestsellerauteur op zijn vijfennegentigste

De Franstalige Belgische auteur Henry Bauchau heeft op zijn vijfennegentigste in Frankrijk een regelrechte bestseller te pakken. Zijn onlangs met de Prix du Livre Inter bekroonde Le Boulevard périphérique (verschenen bij Actes Sud) scheert er hoge toppen in de boekhandel, zo meldt Le Figaro. Na de toekenning van de Prix Livre Inter zijn intussen 78.000 exemplaren van het werk verkocht. Voor de uitreiking van de prestigieuze prijs gingen er dagelijks zowat 150 exemplaren van Le Boulevard périphérique over de toonbank, nu zijn er dat zowat 1.500 à 2.000 per dag, soms met pieken tot 3.000 exemplaren. Bauchau is in veel Franse boekhandels nummer twee in de lijst met meest verkochte boeken.
Psychoanalist Bauchau debuteerde pas op zijn 45ste in de letteren en publiceerde op zijn vijftigste zijn eerste roman. In de meeste van zijn boeken vermengt hij psycho-analyse, mythologie en verbeelding, waarbij vaak een innerlijke queeste centraal staat. Zie ons eerder bericht over de prijstoekenning.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening