Piekende bezoekersaantallen voor nieuwe Amsterdamse bibliotheek

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) krijgt steeds meer bezoekers over de vloer. Sedert de openstelling van zijn nieuwe centrale vestiging op het Oosterdokseiland één jaar geleden is het aantal leden gestegen van 10.000 tot 40.000, zo meldt Het Parool. Het aantal bezoekers van het door Jo Coenen ontworpen gebouw piekte het voorbije jaar tot 1,6 miljoen, bijna dubbel zo veel als toen de bibliotheek nog zijn hoofdkwartier had op de Prinsengracht. De OBA gaf de cijfers vrij tijdens een vandaag gestart feestweekend voor de eerste verjaardag, waarop onder meer Geert Mak en Renate Dorrestein optreden. Volgens de OBA zijn ook "de exposities, het theater, de studieplaatsen en het restaurant op de zevende verdieping publiekstrekkers gebleken." Het gaat er prat op dat vooral veel volwassenen opnieuw de weg naar de bib hebben gevonden. De bibliotheek is met dertien verdiepingen en 28.000 vierkante meter de grootste bibliotheek van Nederland en werd op 7-7-2007 geopend door H.K.H. Prinses Laurentien. Zie de facts and figures van de bibliotheek.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening