Peter Terrin en Luc Devoldere bekroond met Prijzen voor Letterkunde van West-Vlaanderen

De Vlaamse auteur Peter Terrin krijgt voor zijn verhalenbundel De bijeneters de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen 2008, meldt het weekblad Knack. De prijs heeft een waarde van 2.500 euro en wordt uitgereikt in november. Het vervreemdende De bijeneters. Zeven variaties, verschenen bij de Arbeiderspers, stond ook op de tiplijst van de AKO-literatuurprijs in 2006.
Intussen raakte ook bekend dat zijn roman Blanco (2003) een verfilming krijgt door het productiehuis CCCP van Koen Mortier, die onder meer de geruchtmakende verfilming van Herman Brusselmans' Ex-drummer voor zijn rekening nam. Regisseur en scenarist wordt Christophe van Rompaey die momenteel successen boekt met zijn film Aanrijding in Moscou en onlangs de Grand Rail d'Or kreeg tijdens het 61ste Internationaal Filmfestival van Cannes.
Het claustrofobische Blanco vertelt over Viktor die, na de dood van zijn vrouw bij een carjacking, een beschermingsobessie ontwikkelt voor zijn zoontje Igor. Peter Terrin, vaste blogger bij Knack, werkt aan zijn nieuwe roman De bewaker die in het voorjaar 2009 zal verschijnen.
Hoofdredacteur van Ons Erfdeel Luc Devoldere kreeg van de Provincie West-Vlaanderen de letterkundeprijs voor beschouwend proza voor zijn reisabecedarium Mijn Italiƫ (verschenen bij Atlas). Hij ontvangt eveneens 2.500 euro. De jury bestond uit Frank Hellemans, Ilke Froyen, Jeroen Overstijns, Ludo Simons en Jeroen Vullings.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening