Postume verhalenbundel van William Styron op komst

Binnenkort verschijnt een postume collectie kortverhalen - met inbegrip van het eerste hoofdstuk van een onafgewerkte roman - van de Amerikaanse auteur William Styron (1925-2006), zo meldt The New York Observer. Styron werd wereldberoemd met het ook in filmversie erg succesvolle Sophie's choice (1979).
De verzameling verhalen zal uitkomen bij Random House, waar de uitgave wordt geredigeerd door Bob Loomis. Drie verhalen zijn eerder verschenen in literaire tijdschriften, andere zagen nooit eerder het daglicht. Ze handelen stuk voor stuk over soldaten die terugkeren uit een oorlogssituatie. Ook het fragment uit de ongepubliceerde roman gaat over een verteller die terugkeert uit de Tweede Wereldoorlog en bij zijn schoonmoeder intrekt. Het uittreksel werd aangetroffen in de nalatenschap van Styron en telt 30.000 woorden. Het werd vervolgens persklaar gemaakt door James West, Styrons biograaf aan de Universiteit van Pittsburgh. De kortverhalen dragen titels als The Suicide Run, Marriot, The Marine en Blankenship. Hoe de bundel komt te heten en wanneer hij precies zal verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Wel zijn de rechten van het boek al verkocht aan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Rusland. Zie onze korte obit over Styron van destijds.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening