Belgische verzamelaar biedt 320.000 euro op postkaart en open haard van Tolkien

Een Britse bouwvakker heeft bij het afbreken van een open haard in Bournemouth een postkaart aangetroffen die aan J.R.R. Tolkien (1892-1973) was gericht, de schrijver van In de ban van de ring. Ze lag meer dan 40 jaar verscholen in het voormalige huis van Tolkien in Poole, Dorset, schrijft The Guardian.
Vinder Stephen Malton ging meteen na hoe hij het reliek te gelde kon maken. Een Belgische verzamelaar bood alvast 500.000 dollar, zo'n 320.000 euro voor de postkaart én de open haard.
Het kaartje toont een Iers landschap en draagt de handtekening van een zekere Lin, wat mogelijk slaat op Lin Carter die in 1969 een boek publiceerde over In de ban van de ring. De postkaart is geadresseerd aan het Miramar Hotel in Bournemouth waar Tolkien en zijn vrouw Edith vaak de vakanties doorbrachten. De tekst luidt: "I have been thinking of you a lot and hope everything has gone as well as could be expected in the most difficult circumstances."
De afbraakwerker denkt dat hij op een veiling nog meer kan krijgen voor het object en wil ze samen aanbieden met een paar andere aangetroffen parafernalia. Hij ging nog niet in op het bod van de Belgische verzamelaar. Tolkien verkocht het huis in Dorset in 1972 toen hij naar Oxford verhuisde. In 2006 werd het pand op de markt gebracht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening