Radiohead schrijft soundtrack voor nieuwe verfilming Chuck Palahniuk

De Britse muziekgroep Radiohead heeft de filmmuziek geschreven voor de verfilming van Chuck Palahniuk's boek Choke, zo meldt BBC News. In een gesprek met 6 Music vertelde Palahniuk dat hij voortdurend naar Radiohead luisterde toen hij het boek schreef. Hij vond het "ongelooflijk" dat de band zich ertoe gezet heeft om de soundtrack te maken. "De regisseur van Choke, Clark Gregg, wist dat ik het boek had geschreven terwijl ik onophoudelijk Radioheads debuutalbum Pablo Honey beluisterde evenals Creep", zo zegt Palahniuk. Clark vroeg daarom aan Radiohead om een song te schrijven voor aan het eind van de film, bij de aftiteling. Maar blijkbaar beviel de film Radiohead zo goed dat ze meteen de hele score hebben geschreven." Palahniuk zei dat hij zich uiteraard vereerd voelde: "I quit believing in my own life at this point! My life is just too incredible to be believable anymore. It's a living dream."
Palahniuks roman Fight Club uit 1996 is eerder al verfilmd met Brad Pitt en Edward Norton in de hoofdrollen. Choke (vertaald als Stikken) handelt over een dropout die naast zijn seksverslaving talloze bizarre gewoontes heeft. Hij voorziet in zijn levensonderhoud door in restaurants te doen alsof hij in zijn eten stikt, waarna iemand hem redt en hem financieel bijspringt. De film komt in het najaar in de zalen. Hier kun je - met een toegangscode - de trailer bekijken. Onlangs zorgde Palahniuk weer voor ophef met zijn laatste roman Snuff, zie ons vorig bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening