Nieuwe roman van Anna Enquist verschijnt eerst in Duitsland

De nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Anna Enquist zal eerst in Duitsland verschijnen. Kontrapunkt wordt op 4 september gepresenteerd in de Nederlandse ambassade in Berlijn, waar de schrijfster uit haar boek zal voorlezen, gevolgd door een optreden van Ivo Janssen die de Goldbergvariaties van Bach brengt.
In Nederland komt het bij de Arbeiderspers te verschijnen Contrapunt, zoals de Nederlandse titel luidt, pas op 10 oktober in de winkelrekken. Duitsland krijgt de primeur "vanwege de grote loyaliteit aan Anna Enquist en haar werk en het enorme succes van De Thuiskomst in Duitsland", meldt uitgever Luchterhand. Contrapunt gaat over een vrouw die de Goldbergvariaties van Bach instudeert om zo haar verdriet in toom te houden, na het verlies van haar dochter. Janssen en Enquist verzorgen dit najaar in Duitsland een resem optredens in onder meer Berlijn, Bonn, Leipzig, M√ľnchen en Wenen. Zie het ANP-bericht bij Trouw. Bij VPRO Boeken staat een gesprek met Anna Enquist over het wordingsproces van de roman.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening