'De papieren man' gaat samenwerking aan met tijdschrift DW B

De papieren man breidt de komende maanden zijn literaire actieradius verder uit. Met het toonaangevende literaire tijdschrift DW B is een samenwerking afgesproken waarbij regelmatig (nieuwe) teksten op elkaars site zullen worden geplaatst. DW B zal interventies doen op De papieren man over zijn nieuwe nummers en diverse auteurs leveren een bijdrage of een reflectie aan De papieren man, waarbij vaak aansluiting wordt gezocht bij de literaire actualiteit en zelfs de polemiek niet geschuwd wordt. De bedoeling is dat een wisselwerking ontstaat tussen beide sites. De papieren man krijgt regelmatig ook een meer uitgesproken literaire input. Bovendien hopen we ook een nog breder publiek aan te boren. De sites http://www.dwb.be/ en http://papierenman.blogspot.com/ blijven evenwel redactioneel geheel autonoom en onafhankelijk.
De papieren man gaat dan weer intensief meewerken aan de ‘papieren’ DW B. Dirk Leyman en Hans Cottyn wijden in hun vaste rubriek Feuilles volantes in elk nummer een beschouwing aan opvallende trends of verschijnselen uit het boekbedrijf en de literaire wereld, aansluitend bij de berichtgeving op De papieren man of bij het thema van DW B. Zojuist verscheen in DW B onze eerste bijdrage, ‘De verpleining van boek en bibliotheek’: “Houden de bouwheren van de hedendaagse bibliotheken voldoende rekening met de innigheid en traagheid van het lezen? Is er niet iets fundamenteel tegenstrijdigs tussen de persoonlijke, intieme actie van het lezen van een boek en de bibliotheek als drukke agora en ‘ontmoetingsplek’ die met steeds meer functies wordt opgezadeld?”
Feuilles volantes geeft ons de gelegenheid het literaire nieuws meer van op een afstand te bekijken en te becommentariëren. De papieren man biedt het papieren DW B ook een nieuwsband aan met de headlines van het literaire nieuws, telkens een periode van twee à drie maanden overspannend. De kernvergaderingen van DW B worden vanaf nu bijgewoond door (web)redacteuren Dirk Leyman en Hans Cottyn.
We zijn ervan overtuigd dat onze lezers de meerwaarde van deze bijkomende samenwerking snel zullen kunnen waarderen. Die is trouwens opnieuw een bewijs van de manier waarop digitale en papieren media elkaar wederzijds kunnen bevruchten. (Dirk Leyman en Hans Cottyn)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening