Nieuwe Vlaamse uitgeverij Lampedaire vist in BV-vijver

De Nederlandse journaliste Valerie Lempereur start op 10 september in Vlaanderen de nieuwe uitgeverij Lampedaire die zich vooral zal toespitsen op non-fictie, meer bepaald op misdaad, politiek en showbizz, zo melden De Morgen en deredactie.be. Lampedaire prijst zichzelf aan als een onconventionele uitgeverij, waarbij “eigenzinnigheid, kwaliteit en een gezonde dosis rebellie” voorop staan. In het najaar staan een vijftiental boeken op het programma, waarbij vooral de kaart van de Bekende Vlamingen wordt getrokken. De uitgeverij zal opereren vanuit Antwerpen.
Initiatiefneemster Lempereur, die bevriend was met wijlen Theo van Gogh, schreef een aantal boeken over de bende van Venlo, die ze sinds 2007 onder eigen beheer uitgeeft. De omstreden dame werkte ook voor een resem showbizzmagazines in Nederland en België, waaronder Story en TV Familie. Er zijn boeken voorzien van onder meer de ex-Vlaams Belang en nu LDD-politicus Jurgen Verstrepen, Kelly Pfaff, Marlène de Wouters, de komiek en schrijver Vital Baeken (Vitalski - foto, die met zijn boeken al menige uitgeverij aandeed) en de ex-bokser Freddy De Kerpel (zie hier). Faroek Ozgünes, het VTM-nieuwsanker, zou een boek schrijven over de parachutemoord. Zie het bericht bij Boek.be.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening