Ex-lijfwacht trekt beschuldigingen over Rushdie in

Een voormalige lijfwacht van Salman Rushdie heeft de beschuldigingen aan het adres van de schrijver ingetrokken, zo meldt The Guardian. Ron Evans schreef in zijn boek On Her Majesty's Service dat Rushdie een sjofele sloddervos en arrogante botterik was, die door zijn moegetergde bewakers op een ogenblik zelfs in een kast onder de trap werd opgesloten (zie onze vorige berichten). De beschuldigingen werden geopperd in een voorpublicatie in de weekendkrant Mail on Sunday, waarop Rushdie meteen zijn advocaat inschakelde. De lancering van het boek werd eerst uitgesteld, "om Rushdie de kans te geven het boek te lezen". En nu laat Rushdie's advocaat weten dat de passages uit het boek zijn gehaald "omdat het verhaal gewoonweg niet juist was". Ron Evans was blijkbaar ook gewoon een chauffeur bij de politie, en geen gewapende lijfwacht. Rushdie vraagt geen schadevergoeding, zo benadrukt zijn advocaat nog, en ook geen "veranderingen in de opinies van het boek". (Cartoon Alexander Hughes)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 21-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening