Literair tijdschrift Bunker Hill houdt het voor bekeken

Het literair tijdschrift Bunker Hill, dat zich voornamelijk richtte op buitenlandse literatuur, houdt binnenkort op te bestaan. Het dubbelnummer 43/44 wordt de laatste aflevering van het blad dat in 1997 werd opgericht, zo liet de redactie weten aan de (schaarse) abonnees, zo meldt het weblog Woest en Ledig. Voor de stopzetting is geen opgaaf van redenen verstrekt. In juli verscheen nog een jubileumnummer van Bunker Hill, dat wordt uitgegeven door Thomas Rap. Het slotnummer zal handelen over pulpfictie en wordt voorgesteld op een speciale afscheidsavond in het Amsterdamse Perdu. Tot de redactie behoorden onder meer Bezige Bijredacteur en dichter Alfred Schaffer, journalist Dirk Jan Arensman, auteur Vincent Overeem en Victor Schiferli. Het blad zou, volgens Schiferli onlangs, nog slechts 120 abonnees hebben geteld. De website van het tijdschrift ligt er al een poos erg slaperig bij. Zie ook onze eerdere berichtgeving over Bunker Hill in dit debat over de literaire tijdschriften.
In Vlaanderen geeft binnenkort het literaire tijdschrift Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift er ook de brui aan. Het vijfentwintigjarige blad krijgt al geruime tijd geen subsidiƫring meer van het Vlaams Fonds voor de Letteren vanwege te wisselend van kwaliteit en probeerde het verder op eigen houtje te bolwerken. Laatst verscheen nog een nummer over de wisselwerking tussen journalistiek en literatuur. Onder de titel '(Journalisten als) reporters van fictie' werd aan een paar journalisten gevraagd om een fictieverhaal af te leveren. Het nummer bevat naast enige reflecties onder meer voorpublicaties van schrijvers-journalisten als Louis van Dievel, Christiaan Weijts en Bob van Laerhoven, maar ook nieuw werk van Dirk Draulans en Snoecks-hoofdredacteur Geert Stadeus.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening