Onbekend werk van Harry Mulisch over Watersnoodramp wordt geveild

Bij het veilinghuis De Eland en Van Gendt Book Auctions in het Nederlandse Diemen wordt op 8 september het literaire archief van Stichting De Beuk uit Amsterdam verkocht, zo meldt Skynet.be. In de vijftig kavels bevinden zich originele manuscripten, typoscripten, brieven en documenten van onder anderen Gerrit Achterberg, Hans Andreus, J.C. Bloem, Godfried Bomans, Remco Campert, Lodewijk van Deyssel, Willem Kloos, Gerrit Kouwenaar, Lucebert, Adriaan Roland Holst, Simon Vestdijk en Simon Vinkenoog. Het koninginnenstuk is een ongepubliceerd kort verhaal van Harry Mulisch, dat in 1953 kort na zijn debuut is geschreven, naar aanleiding van de Watersnoodramp. Wellicht gaat het om een verhaal in opdracht van De Beuk. Er zitten vier handgeschreven briefjes van Mulisch bij met meer informatie. Volgens Jaap van Eesteren van het veilinghuis is in het getypte, één pagina lange stuk de latere Mulisch al te herkennen. Stichting De Beuk (Stichting voor Literaire Publicaties) werd in 1953 opgericht en gaf diverse literaire werken uit.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening