Amazon neemt boekencommunitysite Shelfari volledig over

Internetboekhandel Amazon heeft boekencommunitysite Shelfari volledig overgenomen, zo meldt Businessweek. Op Shelfari kunnen lezers hun boeken virtueel rangschikken en bevindingen delen met andere lezers. Shelfari is daarmee een van de grote concurrenten van Librarything. De recent ook door Amazon verworven antiquarische internetwinkel Abebooks (zie ons vorige bericht) is voor 40 procent aandeelhouder van Librarything. Amazon had een klein deel van Shelfari maar neemt nu dus het volledige pakket van de aandelen over.
Met de overname van Shelfari is Amazon de grootste speler geworden in het gebied van de literaire community's. De achterliggende strategie van de internetboekhandel is om meer mogelijkheden te genereren voor de Kindle, de e-reader die Amazon ontwikkelde. Met de vele miljoenen literaire aanbevelingen en kruisverbanden van zowel Shelfari als Librarything, kan de Kindle inderdaad meteen ook verwante schrijvers en boeken aanbieden - voor Amazon een niet te versmaden verkoopsargument. Het idee is dat vele dynamische lezers samen wel kunnen doen wat de statische zoekmachines niet kunnen: een literaire verwantschap merken tussen pakweg Yann Martel en Jonathan Swift. De Kindle is een poging om het lezen van boeken, volgens Amazon-stichter Jeff Bezos "het laatste bastion van het analoge", naar het digitale tijdperk te duwen. Van de Kindlereader wordt in september een tweede generatie op de markt gebracht, naar verluidt dunner, met een beter scherm en goedkoper. Zie ook het bericht op ReadWriteWeb.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening