Jan Wolkers krijgt tuin in Amsterdam

Jan Wolkers krijgt in Amsterdam een groene kinderspeeltuin naar hem vernoemd, zo meldt Het Parool. Volgend jaar wordt in de Polanenstraat in Westerpark met de aanleg van het nieuwe park begonnen. De Wolkerstuin wordt naar verluidt een speeltuin met veel gras, bomen, dieren en planten. 'De Wolkerstuin moet een plaats worden waar kinderen liefde voor de natuur kunnen opdoen,' aldus wethouder Marijke Vos. 'Een groene speeltuin met heel veel beestjes en plantjes.' Het idee voor de Wolkerstuin kwam van de politieke partij GroenLinks. Voor de constructie van de tuin is een bedrag van 200.000 euro beschikbaar. Het eerbetoon aan de vorig jaar overleden schrijver kent ondertussen vele gedaanten. Morgen verschijnt bij De Bezige Bij het kinderboek van Jan Wolkers, Het was wel een Heel Lief Varkentje. In oktober wordt in Leiden een tentoonstelling georganiseerd over leven en werk van de schrijver-schilder, samengesteld door Rudi Fuchs. Publicist Onno Blom werkt aan een biografie.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening