Manuscripta geeft aftrap voor Nederlandse boekenseizoen

Op zondag 7 en maandag 8 september wordt met de tweede editie van het evenement Manuscripta het Nederlandse boekenseizoen feestelijk geopend. Het gebeuren, dat plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek, brengt meer dan 200 auteurs voor het voetlicht via optredens, signeersessies en lezingen. In totaal zijn meer dan 350 activiteiten voorzien, verdeeld over meer dan 20 podia en meer dan 125 Nederlandse uitgevers presenteren hun nieuwe titels. Tot de deelnemende auteurs behoren onder meer Jan, Jan en Bas Blokker, Hugo en dochter Aaf Brandt Corstius, Jan Brokken, Bart Chabot en Pierre Wind, Beau van Erven Dorens, A.F.Th. van der Heijden, Lieve Joris, Mensje van Keulen, Leon Verdonschot, Simon Vinkenoog, Ronald Giphart, Arthur Japin, Dick Matena, Erwin Mortier, Harry Mulisch, Hans Münstermann, Hagar Peeters, Wanda Reisel, Jan Siebelink, Christiaan Weijts, L.H. Wiener en Driek van Wissen. Er staat dit najaar opvallend veel nieuwe Nederlandstalige literatuur op stapel. Het evenement is op zondag toegankelijk voor het publiek. Een toegangsbewijs kost €10. Manuscripta is een organisatie van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Overigens vindt dit weekend in Amsterdam ook de Uitmarkt plaats, de start van het culturele seizoen, met ook de Uitmarkt boeken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening