Lang aangekondigde nieuwe roman van Orhan Pamuk verschenen

In Turkije is dan toch het lang aangekondigde en vaak uitgestelde nieuwste boek Masumiyet Müzesi (Het museum van de onschuld) van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk verschenen, meldt Bloomberg. Na de verschijning in het Turks is het boek sinds gisteren ook beschikbaar in het Duits (Das Museum der Unschuld). Het is de eerste keer dat een Turkse roman vrijwel gelijktijdig met de Duitse versie verschijnt. Dit najaar zou Het museum van de onschuld in meer dan 30 talen worden gepubliceerd. De Duitse editie speelt in op de Frankfurter Buchmesse, waar Turkije dit jaar de eregast is en Pamuk allicht delegatieleider van een plejade aan Turkse auteurs.
Het museum van de onschuld is een liefdesverhaal dat gebaseerd is op herinneringen die een aantal alledaagse voorwerpen bij Pamuk opwekken. Het vertelt het verhaal van de rijke Kemal die een passie opvat voor een vrouw uit de lagere middenklasse, een verre verwant van de man. Verzameldrift is een constante in het boek en Pamuk reisde voor zijn research langs diverse musea. Het project, waaraan Pamuk tien jaar werkte, liep maanden- en jarenlang vertraging op, onder meer ook door de talloze lezingen die Pamuk na zijn Nobelprijs overal ter wereld deed, zie ook hier en daar.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening