Brand vernielt 30.000 boeken

Een felle brand heeft in Bucks County in de Verenigde Staten 30.000 boeken met daarbij waardevolle eerste drukken van Steinbeck, Faulkner en Hemingway vernield, zo meldt The Philadelphia Inquirer. De boeken lagen opgestapeld in een oude schuur die het magazijn vormde van verzamelaar en antiquaar Ben Cavanaugh (68) en zijn vrouw. Cavanaugh voerde een internethandel en schat dat de collectie 500.000 dollar waard was. De inhoud van de schuur was helaas niet verzekerd. Het meest uitzonderlijke boek dat in de brand bleef, was een zeldzaam exemplaar van In Dubious Battle, de roman van John Steinbeck uit 1936, naar schatting ongeveer 2000 dollar waard. Daarnaast ging ook een grote collectie boeken over de Amerikaanse burgeroorlog in de vlammen op. Ook het aanpalende woonhuis van het echtpaar liep zware schade op. Cavanaugh en zijn vrouw blijven ondertussen niet bij de pakken zitten. Ze willen hun verzameling opnieuw opbouwen. (Foto: Peter Tobia)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 05-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening