Amazon koopt Abebooks

De Amerikaanse internetboekhandel Amazon.com heeft de Canadese tweedehandsbookshop Abebooks.com gekocht. Abebooks is de leidende internetwinkel op het vlak van het antiquaire boek en staat ook internationaal sterk. Het 13 jaar geleden opgerichte Abebooks heeft een database met 110 miljoen titels, en is onder andere ook in het Frans, Duits en Spaans beschikbaar. Volgens bepaalde bronnen zou met de overname een bedrag gemoeid zijn tussen de 90 en 120 miljoen dollar. Het hoofdkantoor zou niet naar Seattle komen, waar Amazon huist, maar in Victoria, British Columbia blijven. Opvallend in de deal is dat Abebooks een aandeel van 40 procent heeft in Librarything, de nog steeds sterk groeiende community-site waar boekenliefhebbers hun bibliotheek virtueel kunnen rangschikken en literaire aanbevelingen kunnen maken en vragen. Amazon had eerder geïnvesteerd in Shelfari, de grote concurrent van Librarything. Shelfari en Librarything vielen in het verleden op door bitse onderlinge woordenwisselingen. Ondertussen liet Librarything al weten dat Amazon nu ook een rechtstreekse minderheidsaandeelhouder zal worden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening