Manuscripten Ingeborg Bachmann aan Berlijnse Kunst-Akademie geschonken

Een collectie brieven en manuscripten van de Oostenrijkse schrijfster Ingeborg Bachmann (1926-1973) is aan de Berlijnse Akademie der Künste geschonken, zo meldt Die Presse. De documenten komen van de televisie- en theaterregisseur Oswald Döpke, die vanaf de jaren 1950 ook vele luisterspelen opnam. Bachmann was met haar luisterspelen, waarvan Döpke er een aantal regisseerde, zeer succesvol. Bij de manuscripten steekt een vroege versie van Bachmanns kortverhaal Das Dreißigste Jahr. Naar dat verhaal is de autobiografische verhalenbundel uit 1961 genoemd. In de brieven heeft ze het onder meer over het moeizame ontstaansproces van haar teksten. Bachmann ontving in 1964 de Georg Büchnerpreis, de belangrijkste literaire prijs van het Duitse taalgebied. Sinds 1976 wordt ook de Ingeborg-Bachmann-Preis uitgereikt, een andere Duitse literaire prijs van renommee.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-08-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening