Dode schrijvers lezen voor op YouTube

Op You Tube is sinds enige tijd een échte dead poets society actief. De videoanimator Jim Clark wekt er op zijn afdeling poetry animation een heleboel beroemde schrijvers en dichters weer tot leven. Op basis van foto's en stemmanipulatie laat hij ze voorlezen uit eigen werk. Hij geeft ze niet enkel een gezicht, maar ook een stem. Er zijn onder meer voorlezingen te bekijken van T.S. Eliot, Federico Garcia Lorca, Emily Brontë, Emily Dickinson, Charles Baudelaire, Stéphane Mallarmé en Victor Hugo. Het is een bevreemdend, maar tegelijk ook bekoorlijk spektakel. Hieronder ziet u Gustave Flaubert die fragmenten voorleest uit Madame Bovary.


Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening