Jen Hadfield wint TS Eliot Prize for Poetry

De Britse dichteres en kunstenares Jen Hadfield (1978) heeft met haar tweede bundel Nigh-No-Place de prestigieuze TS Eliot Prize for Poetry gewonnen, zo meldt The Guardian. Deze prijs wordt door de Poetry Book Society uitgereikt aan de beste Engelstalige poëziebundel die bij een Britse of Ierse uitgeverij verscheen. De prijs werd in 1993 ingesteld bij de 40ste verjaardag van de Poetry Book Society en is 15.000 pond waard - het hoogste geldbedrag voor een poëzieprijs in Groot-Brittannië. De centen worden geschonken door Valerie Eliot, de weduwe van de gerenommeerde Britse dichter en Nobelprijswinnaar T.S. Eliot (1888-1965). Jen Hadfield woont en werkt op de Shetlands, een eilandengroep ten noorden van Schotland. Ze publiceerde haar eerste bundel, Almanacs, in 2005. Ze schreef Nigh-No-Places voornamelijk tijdens een lang verblijf in Canada en laat zich graag inspireren door landschappen en natuur, of door te werken in een visfabriek. Juryvoorzitter en poet laureate Andrew Motion, zei dat "Hadfield een bijzonder origineel dichter is die nog maar aan het begin staat van wat ongetwijfeld een uitmuntende carrière zal worden". De TS Eliot Prize for Poetry ging eerder naar Seamus Heaney, Les Murray en Ted Hughes. Zie de BBC voor een interview met Hadfield.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening