Henny Vrienten wil Clauslibretto alsnog op muziek zetten

De Nederlandse zanger en muzikant Henny Vrienten, voormalige voorman van de band Doe Maar, heeft de intentie om een operatekst van Hugo Claus op muziek te zetten, zo meldt de redactie.be. Claus schreef de tekst tien jaar geleden al voor de Koninklijke Vlaamse Opera, maar de tekst werd toen afgewezen. Claus stelde het project vervolgens aan Vrienten voor, maar hij liet de opdracht toen aan zich voorbijgaan. Vrienten vindt dat nu jammer. Hij deed een oproep in het Radio1-programma van Friedl' Lesage: "Misschien zijn er nog verlichte zielen in Belgiƫ, die denken we kunnen zo'n libretto van onze grootste schrijver ooit opvoeren. [...] Ik wil nog steeds."Het betreft het libretto Borgerocco of de dood van Borgerhout, over een gemengd huwelijk dat in een tragedie ontaardt. Claus en Vrienten werkten destijds een paar keer samen. Vrienten was verantwoordelijk voor de muziek van de film De Verlossing (2001).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening