Heengegaan: Donald E. Westlake, Hillary Waugh, Johannes Mario Simmel

++In Mexico is de Amerikaanse schrijver Donald E. Westlake (foto) op 75-jarige leeftijd overleden, zo meldt onder meer The New York Times. Donald E. Westlake schreef meer dan 100 hard-boiled, vaak zeer succesvolle, policiers. De setting was steevast New York. Hij publiceerde ook onder noms de plume als Richard Stark, Tucker Coe, Samuel Holt en Edwin West. Verschillende van zijn verhalen werden verfilmd. Zijn roman Point blank uit 1967 werd verfilmd met Lee Marvin in de hoofdrol, het boek Payback uit 1999 met Mel Gibson als leading actor. Westlake schreef vele scenario's, ondermeer voor de film The grifters uit 1990 waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. The grifters is gebaseerd op een roman van Jim Thompson. Westlake kreeg driemaal een Edgar Award en werd in 1993 tot Grand Master gelauwerd door de Mystery Writers of America .
++ In de Verenigde Staten is de thrillerschrijver Hillary Waugh op 88-jarige leeftijd gestorven. Waugh had bijna 50 titels op zijn naam, een aantal daarvan schreef Waugh onder pseudoniem. Hij debuteerde in 1947 met Madame Will Not Dine Tonight. Waugh werd in 1989 gelauwerd met de Grand Master Award, uitgereikt door de Mystery Writers of Amerika. Diezelfde organisatie prees Waughs detective uit 1952, Last Seen Wearing, aan als een van de 100 beste boeken in het genre. Zie de AP-obit via Yahoo of die in The New York Times.
++ In zijn Zwitserse woonplaats is gisteren de Oostenrijkse bestsellerauteur Johannes Mario Simmel op 84-jarige leeftijd gestorven, zo meldt Der Standard. Zijn bekendste romans zijn Es muss nicht immer Kaviar sein en Der Stoff, aus dem die Träume sind. Daarnaast schreef Simmel 36 filmscenario's en 30 romans. Simmel kreeg de Award of Excellence van de Society of Writers van de Verenigde Naties. Van Simmel verschenen ook heel wat titels in een Nederlandse vertaling. Van zijn boeken werden wereldwijd meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht. Zie ook de in memoriam in Der Spiegel.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening