Concentra en NDC/VBK starten nieuwe Vlaamse uitgeverij Linkeroever

De Vlaamse krantenuitgever Concentra en de Nederlandse mediagroep NDC/VBK hebben samen een nieuwe Vlaamse uitgeverij opgericht. Linkeroever Uitgevers wil een breed fonds uitbouwen van "literatuur tot populaire fictie, van actuele en serieuze tot populaire non-fictie", zo luidt het in een mededeling. Linkeroever Uitgevers zal Houtekiet en Book & Media Publishing (BMP) gaan verenigen. BMP is de culinaire uitgeverij van Concentra, de uitgever van onder meer de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en van het maandblad Culinaire Ambiance. Frank Jaspers, nu uitgeefdirecteur van BMP, wordt directeur van Linkeroever Uitgevers. Samen met de uitgevers Leo De Haes, nu uitgever van Houtekiet, en Bart Lodewyckx wil hij de nieuwe uitgeverij op de kaart zetten. Houtekiet blijft als imprint een eigen koers varen binnen de nieuwe uitgeverij. Bart Lodewyckx blijft uitgever van Culinaire Ambiance, maar zal zich daarnaast ook toeleggen op het uitbouwen van een culinair boekenfonds.
Er staan boeken op til van Mark Heirman, Steve Stevaert & Marc Declercq (Van mijnstreek tot wijnstreek), jeugdherinneringen van Cyriel Buysse, misdaadromans van Jos Pierreux en Christian De Coninck en een stoppen-met-rokenboek van Tom Coninckx.
Bert de Groot van NDC/VBK verwijst naar de recent opgerichte Vlaamse uitgeverijen Vrijdag en Lampedaire: "Het bijzonder levendige klimaat voor het algemene en literaire boek in Vlaanderen, waar vele en verrassende initiatieven de belangstelling van de lezers en schrijvers uitdagen, was voor ons de aanleiding om onze inspanningen te verbreden." Onlangs is bovendien nog Uitgeverij Witsand aangekondigd, een initiatief van voormalig Lannoo-uitgever Dirk Demuynck. Zie het bericht in Boekblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening