Hans Nijenhuis wordt operationeel directeur van De Bezige Bij

De adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad Hans Nijenhuis, tevens chef redactie van nrc.next, komt in de directie van De Bezige Bij te zetelen. Met ingang van 1 mei 2009 is hij benoemd tot Operationeel Directeur. Na een inwerkperiode neemt hij de dagelijkse operationele leiding van de uitgeverij op zich, zo meldt De Bezige Bij in een persbericht.
Directeur/uitgever Robbert Ammerlaan, die binnenkort 65 jaar wordt en De Bezige Bij nu tien jaar leidt, blijft op verzoek van moedermaatschappij WPG Uitgevers nog een ruime periode eindverantwoordelijk voor De Bezige Bij. Op termijn zou Nijenhuis zijn opvolger worden. In de Volkskrant zegt Nijenhuis: "Ik ga het vak leren. Dus dat betekent een jaartje meelopen aan de hand van Ammerlaan." En: "'Ik wil auteurs laten schitteren, zoals ik dat nu doe bij journalisten. Het verschil is dat ik nu ook zaken moet gaan doen: het inkopen van manuscripten en het verkopen van boeken. Bij de krant doet de uitgeefafdeling dat."
Hans Nijenhuis (46) studeerde Geschiedenis en Internationaal Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en korte tijd European Studies aan de London School of Economics. Na zijn studie trad hij als verslaggever in dienst van NRC Handelsblad, waar hij een succesvolle journalistieke carrière doorliep, onder meer als chef van de redactie Buitenland en chef van het Zaterdags Bijvoegsel.
Vervolgens was hij een van de bedenkers en oprichters van nrc.next. Nijenhuis won in 1991 Het Gouden Pennetje, de prijs voor journalistiek talent, en in 2007, samen met Birgit Donker, de Prijs voor de Moedigste Hoofdredacteur. Hij publiceerde ook fictie: de roman Man van Beroep (De Bezige Bij, 2003) en de verhalenbundel Wat je verzwijgt (Thomas Rap, 2005).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening