'Over de liefde' van AKO-laureate Doeschka Meijsing krijgt verfilming

De met de AKO Literatuurprijs bekroonde roman Over de liefde van Doeschka Meijsing krijgt een verfilming. Het Nederlandse productiehuis Isabella Films heeft daarover een contract afgesloten met de auteur.
De film zal geregisseerd worden door Annemarie van de Mond. Volgens Boekblad kijkt Meijsing uit naar de wijze waarop het verhaal zal worden omgezet naar het witte doek: "Het lijkt me een geweldig werk om Over de liefde te verfilmen, zulke naar binnen gerichte emoties over te brengen op het witte doek. Om over de humor nog maar niet te spreken."
Bij Isabella Films, dat ook de producent is van het bekroonde Oorlogswinter (op basis van het boek van Jan Terlouw), zegt Els Vandevorst dat Over de liefde haar "geraakt en overdonderd" heeft. "Het zegt veel over de verwachtingen die mensen koesteren in de liefde. En de ongrijpbaarheid daarvan." Het productiehuis brengt later dit jaar De Vliegenierster van Kazbek uit, een film van Ineke Smits, op basis van een nieuw script van Arthur Japin.
Intussen zijn al 100.000 exemplaren van Over de liefde verkocht. Het boek kreeg naast de AKO Literatuurprijs ook de F. Bordewijkprijs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening