Radio Klara gaat poëzieclichés bestrijden met nieuw weblog

Ook radiozender Klara springt op de kar van Gedichtendag. De klassieke radiozender start op 29 januari met een apart poëzieweblog en wil daarmee een aantal clichés over poëzie te lijf gaan. Via http://tegencliches.klara.be/ zal dat gebeuren met "interviews, archiefmateriaal, anecdoten, weetjes, analyses en argumenten." Er zullen nieuwe interviews te bekijken zijn met Nederlandstalige dichters als Benno Barnard, Peter Holvoet-Hanssen, Geert Buelens, Joke Van Leeuwen, Ilja Leonard Pfeijffer en Hugo Matthysen, die de heersende poëzieclichés onder de loep nemen. Lang begraven archiefmateriaal wordt bovengehaald en moet bewijzen "dat dichters geen nerds zijn (Paul Snoek), gedichten niet onbegrijpelijk (Annie M.G. Schmidt) en dichters niet altijd diepzinnig (Johnny the selfkicker) zijn. Klarabloggers als Johan de Haes, Chris Van Camp, Jos Geysels, Bart Stouten en schrijver Thomas Blondeau ventileren ook hun mening. Klara laat weten dat in Nederland niet alle delen van het weblog toegankelijk zullen zijn: "Archiefmateriaal valt immers vaak onder de geoblockingmaatregel. De interviews met dichters, YouTubefilmpjes, en uiteraard alle teksten en links zouden geen probleem mogen opleveren." (DL - foto Paul Snoek)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening