David Grossman en Amos Oz roepen op tot unilateraal staakt-het-vuren in Gazastrook

De Joodse schrijvers Amos Oz, A.B. Yehoshua en David Grossman doen een oproep tot een onmiddellijk en unilateraal staakt-het-vuren in de Gaza-strook. Enkele dagen geleden schreef Amos Oz dit al in de Italiaanse krant Corriere Della Sera, nu wil David Grossman middels een opiniebijdrage in de Israëlische krant Haaretz zijn regering overtuigen om meteen met de bombardementen tegen Hamas op te houden. Grossman hoopt dat “geïnteresseerde landen, buren van ver en van dichtbij, in het conflicht zullen bemiddelen”. “Ook al maakte Hamas het leven van velen in Zuid-Israël miserabel, toch moeten we de Palestijnen niet even gewelddadig behandelen. (…) Stop, laat de wapens zwijgen. Probeer nu eens één keer om niet zoals anders te reageren, in contrast met de dodelijke, oorlogszuchtige logica.” Grossman verloor in 2006 in de Libanese oorlog zijn toen twintigjarige zoon Uri, maar was daarvoor al een felle pleitbezorger van vrede in het Midden-Oosten. De auteur van Het zigzagkind en De stem van Tamar is Doctor Honoris Causa van de Katholieke Universiteit Leuven. (tekening Grossman: Ben Heine)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 03-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening