Anne Provoost, Tom Lanoye en Stefan Brijs genomineerd voor Vlaamse CultuurPrijzen

De genomineerden voor de CultuurPrijzen 2008 van de Vlaamse Gemeenschap zijn vandaag bekendgemaakt, zo meldt deredactie.be. Bij de elf categorie├źn (waaronder film, muziek, dans, beeldende kunst etc.) is er ook een cultuurprijs voor proza, vertalingen en strips voorzien, waarvoor telkens drie nominaties zijn voorgedragen. Stefan Brijs, Tom Lanoye en Anne Provoost zijn genomineerd voor de prozaprijs. Saskia Decoster, Koen Peeters, Yves Petry, Peter Verhelst en Dimitri Verhulst stonden op de longlist maar vielen af. Voor de vertalingenprijs zijn Alain van Crugten, Franco Paris en Ina Rilke in de running. Inzake strips zijn Griffo, Ilah en Willy Linthout genomineerd. Elke prijs heeft een waarde van 12.500 euro, en omvat ook een award, een beeldje van kunstenaar Johan Tahon.
De Vlaamse Gemeenschap bekroont met de cultuurprijzen organisaties of personen die een bijzondere bijdrage leveren aan het cultuurleven in Vlaanderen. Er is ook een Prijs voor de Algemene Culturele Verdienste, die niet met nominaties werkt. Die levert de laureaat 20.000 euro op.
De Cultuurprijzen worden op maandag 2 februari uitgereikt in het cultureel centrum in Hasselt. Het gebeuren wordt gepresenteerd door Friedl' Lesage en Pieter Embrechts.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening