Deense dichteres Inger Christensen (73) overleden

Vorige vrijdag is de Deense dichteres Inger Christensen op 73-jarige leeftijd overleden, zo heeft haar uitgeverij Gyldendal vandaag bekendgemaakt. De schrijfster werd af en toe genoemd als kanshebber op de Nobelprijs voor Literatuur. Christensen, die in 1962 debuteerde met de bundel Licht, werd alom gerekend tot de belangrijkste experimentele dichters van haar generatie, met als belangrijkste werken Alfabet (1981) en Vlindervallei (1991). Ze werd onder meer bekroond met de Nordic Prize van de Zweedse Academie (1994), de Oostenrijkse Staatsprijs voor Literatuur (1994), de Grand Prix des Biennales Internationales de Po├ęsie (1995) en de Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris in 2003. Christensen publiceerde ook werk voor kinderen, toneel, radiowerk en diverse essays. Zie dit portret bij Kirjasto en enige gedichten van haar hand bij De Contrabas. Zie het bericht bij NRC.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening