Heengegaan: Gert Jonke (62) en Dik Linthout (65)

Er zijn alweer twee literaire doden te betreuren:
**De Oostenrijkse dichter, toneelschrijver en multitalent Gert Jonke (foto) overleed op 4 januari in Wenen, op 62-jarige leeftijd, aan de gevolgen van kanker. Zie het in memoriam op The Guardian en Der Spiegel.
**Vertaler en auteur Dik Linthout werd 65 jaar en overleed ook begin januari. Hij zorgde onder meer voor vertalingen naar het Nederlands van Heinrich Heine, Dieter Hildebrandt, Egon Erwin Kisch, Ingrid Noll, Jan Philipp Reemtsma, Konstantin Wecker, Richard von Weizs├Ącker, Ernest Zahn en Stefanie Zweig. Zijn boek Frau Antje und Herr Mustermann verscheen in 2002 bij Ch. Links, Berlin, waarvan inmiddels meerdere oplagen werden herdrukt. Hij schreef ook Onbekende buren, een soort Duitsland verklaard voor Nederlanders.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-01-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening