Margriet de Moor maakt overstap naar De Bezige Bij

De Nederlandse schrijfster Margriet de Moor verlaat uitgeverij Contact en zal voortaan publiceren bij De Bezige Bij, zo laat uitgever Robbert Ammerlaan in een persbericht weten. Haar nieuwe roman heeft als werktitel De schilder en het meisje en verschijnt begin volgend jaar. De Bezige Bij neemt ook de backlist over. Margriet de Moor (1941) debuteerde in 1988 met de verhalenbundel Op de rug gezien. Een jaar later verscheen Dubbelportret, een bundeling van drie novellen waarvoor zij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs kreeg. Haar eerste roman Eerst grijs dan wit dan blauw (1991) betekende haar grote literaire doorbraak. Zij won er de AKO literatuurprijs mee. De roman werd in vele talen vertaald en werd ook internationaal een succes. Nadien verschenen de romans De Virtuoos, Hertog van Egypte, Zee-Binnen, Kreutzer Sonate, De verdronkene en De kegelwerper en tal van verhalen. Haar laatst verschenen boek is de essaybundel Als een hond zijn blinde baas. Het werk van Margriet de Moor is in 24 talen vertaald.
De overstap van De Moor naar De Bezige Bij is niet uitzonderlijk. Recent raakte ook bekend dat A.F.Th. van der Heijden daar voortaan zou publiceren. Andere schrijvers die het fonds de afgelopen tijd vervoegden zijn Cees Nooteboom, David Van Reybrouck, Gerrit Komrij, Charlotte Mutsaers, Kees van Beijnum en Erwin Mortier.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening