Papierman(d) - aflevering 73

°°Is de Nobelprijswinnares Herta Müller wel een Duitse auteur, vraagt de Volkskrant zich af?
°°Why have we never heard of these Nobel authors? The Times biedt een aparte inkijk in de geheimen van de Nobelprijsjury, de Zweedse Academie.
°°Diezelfde krant werpt een diepgaande blik op Rainer Maria Rilke, naar aanleiding van een aantal Engelse vertalingen en biografische werken.
°°The Wilson Quarterly over de omstreden Noorse schrijver Knut Hamsun, die dit jaar met veel gemengde gevoelens herdacht wordt.
°°Binnengluren in het appartement van wijlen de Frans-Roemeense (toneel)schrijver Eugène Ionesco bij Magazine Littéraire.
°°Een conferentie over het werk van Patrick Modiano staat helemaal online bij de Bibliothèque Municipale de Lyon
°°T.S. Eliot is de favoriete dichter van de Britten, merkwaardig genoeg, althans volgens een poll van de BBC.
°°Edgar Allan Poe herbegraven, in het kader van de plechtigheden naar aanleiding van zijn 200ste geboortedag, zie de BBC.
°°NRC-Handelsblad had een interview met de Italiaan Paolo Giordano, 'de knappe auteur' van de succesroman De eenzaamheid van de priemgetallen: 'Al mijn personages was ik zat'.
°°Vlaamse Debuutprijswinnares Simone Lenaerts in Knack: 'Ik heb geen ouderwets boek geschreven.'
°°Ruth Lasters heeft vrijdagavond voor haar bundel Vouwplannen de tweede Debuutprijs van Het Liegend Konijn ontvangen in Amsterdam.
°°Podium-uitgever Joost Nijsen over Jozef Deleu en zijn Groot Verzenboek, in Nederland omgedoopt tot 555 gedichten over leven, liefde en dood.
°°Vrij Nederland friste niet enkel zijn concept en zijn lay-out grondig op, ook de website en de Republiek der Letteren online kreeg een beurt.
°°Aaf Brandt Corstius in NRC over de autobiografie van Paul Jambers.
°°En de shortlist voor de Premio Planeta is bekend, zie The Independent.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening