Vlaamse schrijvers trekken 'in karavaan' naar Marokko

De Vlaamse schrijvers Tom Lanoye, Anne Provoost, Rachida Lamrabet en Joseph Pearce (foto) trekken op uitnodiging van de literaire organisatie Het Beschrijf 'in karavaan' naar Marokko. Marokkaanse en Vlaamse auteurs zullen elkaar met het initiatief ‘Schrijverskaravaan Marokko-Vlaanderen’ de hand reiken. Van 20 tot 23 oktober zijn Rachida Lamrabet, Tom Lanoye, Joseph Pearce en Anne Provoost te gast in Casablanca en Rabat. Ze ontmoeten er collega-schrijvers Latifa Baqa, Mohamed Berrada, Mohamed Nedali en Abdallah Zrika. Op 13, 14 en 15 november zetten ze hun gesprekken voort in Brussel en Antwerpen, in het kader van het Moussemfestival.
De acht auteurs ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de officiële start van de eerste cursus Nederlands in Marokko, aan de Universiteit van Casablanca, op dinsdag 20 oktober. Bij deze gelegenheid brengen Rachida Lamrabet en Mohamed Nedali hun visie op ‘De taal van de ander’. Vervolgens presenteren alle auteurs zich aan het publiek tijdens feestelijke literair-muzikale avonden en debatten. Ze staan stil bij de veranderingen die de laatste jaren in beide landen voelbaar werden. Ze buigen zich over de verbindingen die onder meer door de migratie zijn gegroeid, over taal, meertaligheid en identiteit, en over hoe het land van de ander hen inspireert. Maar bovenal proberen ze elkaar en het publiek te overtuigen met hun literair werk. (foto Joseph Pearce: Han Koppers)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 13-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening