Brieven van Gerard Reve aan fotografe Edith Visser gepubliceerd

De correspondentie tussen schrijver Gerard Reve (1923-2006) en fotografe Edith Visser zal binnenkort in een bibliofiele editie verschijnen, zo meldt AD/ANP. Uitgever Jaap Schipper van de bibliofiele Haagse uitgeverij Statenhofpers zei dat in het VPRO-programma De Avonden op de Nederlandse Radio 1. De uitgave verschijnt op een oplage van 100 exemplaren en krijgt als titel Het leven is een barre verschrikking, brieven van Gerard Reve en Edith Visser (1988-1991). Het boek bevat achttien brieven die niet eerder in druk verschenen. Revebiograaf Nop Maas schrijft er een inleiding bij en annoteert de correspondentie.
Edith Visser-Bongers (1923-2003) was fotografe en tot 1980 getrouwd met de kleurrijke 'allesschrijver' Ab Visser (1913-1982). In 1961 maakte zij een serie foto's van Reve, die door hem zeer gewaardeerd werden. Enkele ervan werden in 1983 opgenomen in het door Joop Schafthuizen samengestelde Albvm Gerard Reve (foto). In 1988 stuurde Reve een exemplaar van zijn roman Bezorgde ouders uit 1988 aan haar met een in het boek geschreven brief die de eerste zou zijn van achttien brieven. De correspondentie handelde voornamelijk over de depressies waar beiden aan leden.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 14-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening