Vlaamse dichter Bert Decorte (94) overleden

De Vlaamse dichter Bert Decorte is op 94-jarige leeftijd overleden, zo meldt de VRT. Decorte debuteerde in 1937 met de vitalistische dichtbundel Germinal. Bert Decorte was een productieve dichter. Hij publiceerde tot 1995 bijna elk jaar een bundel, onder meer Een stillere dag, Aards gebedenboek en Kruis of munt. Decorte ontving in 1946 de Driejaarlijkse Staatsprijs voor poëzie, voor zijn bundel Refreinen. In dat jaar ging hij aan de slag bij de dienst Cultuur en Letteren op het Ministerie van Onderwijs. Naast gedichten schreef Bert Decorte poëtische reisverhalen en essays. De schrijver werkte ook als vertaler (onder anderen Charles Baudelaire en François Villon) en als bewerker van oude verhalen, onder meer van van Lazarillo de Tormes. In 1974 verschenen zijn Verzamelde Gedichten. Decorte kreeg in 1989 de oeuvreprijs van de Sabam.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 14-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening