Spaanse schrijfster Angeles Caso krijgt Premio Planeta

De Spaanse schrijfster Angeles Caso (°1959) ontvangt de Premio Planeta, zo melden diverse media. Deze onderscheiding, sinds 1952 uitgereikt in Barcelona door de gelijknamige uitgeverij, heeft een waarde van 601.000 euro en is zodoende de financieel best gespekte literaire prijs in het Spaanse taalgebied.
De 50-jarige schrijfster krijgt de onderscheiding voor haar roman Contra el viento (Tegen de wind). Het boek handelt over een jonge Kaapverdische vrouw die eerst naar Portugal en vervolgens naar Spanje emigreert.
De Spaanse auteur Emilio Calderón strandde op de tweede plaats, goed voor 150.000 euro, ook al voor een historische roman La bailarina y el inglés.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 16-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening