Koning Albert II nodigt jongeren uit op uitreiking Prijs der Nederlandse Letteren

De Belgische Koning Albert II heeft het initiatief genomen om jonge lezers uit te nodigen zodat ze op 18 november e.k. de uitreiking kunnen bijwonen van de Prijs der Nederlandse Letteren aan de schrijver Cees Nooteboom (foto). De driejaarlijkse prijs wordt overhandigd in het koninklijk paleis van Brussel. Albert II heeft aan de Nederlandse Taalunie gevraagd daarvoor een wedstrijd uit te schrijven. De wedstrijd werd zopas opengesteld op internet, voor jongeren tussen 15 en 20 jaar.
Het betreft een korte quiz over Nooteboom. Op basis van de correcte antwoorden worden twee Nederlandse en twee Vlaamse deelnemers geselecteerd, die ieder een vriend(in), ouder of leerkracht mogen meebrengen. Twintig andere jongeren krijgen van uitgeverij De Bezige Bij het laatste boek van Cees Nooteboom, 's Nachts komen de vossen, ten geschenke. De wedstrijd loopt tot 1 november op deze webpagina: http://www.taalunieversum.org/. (DL - foto Nooteboom: Simone Sassen)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 02-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening