Nobelprijswinnaar Literatuur is komende donderdag bekend

De Zweedse Academie heeft de datum bekendgemaakt waarop de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur 2009 wordt vrijgegeven. Op donderdag 8 oktober om 13 uur wordt in Stockholm de laureaat onthuld. Zoals de traditie het wil, maakt de Academie steeds slechts kort tevoren de datum bekend en gebeurt de bekendmaking telkens op een donderdag in oktober.
Vorig jaar ging de prijs naar de Franse schrijver Jean-Marie Gustave Le Cl├ęzio. De prijs is 980.000 euro waard. Over het kransje favorieten is dit jaar nog maar weinig uitgelekt. Namen die traditiegetrouw circuleren zijn Thomas Pynchon, Philip Roth, Joyce Carol Oates en Amos Oz. Zelfs songschrijver Bob Dylan wordt genoemd. De bookmakers van Ladbrokes stelden eerder ook al hun lijst op, zie hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening