Up-to-date Nederlandse literatuurgeschiedenis in het Engels verschenen

Sinds lange tijd is er opnieuw een Engelse up-to-dateversie van een Nederlandse literatuurgeschiedenis beschikbaar. Met A Literary History of the Low Countries, onder redactie van Theo Hermans, hoogleraar Nederlands aan het University College London, en met bijdragen van auteurs als Frits van Oostrom, Herman Pleij, Eddy Grootes, Riet Schenkeveld, Marleen de Vries, Willem van den Berg, Ton Anbeek, Anne Marie Musschoot en Jaap Goedegebuure, is de lange leemte sinds 1971, toen de literatuurgeschiedenis van Meijer verscheen, opgevuld.
A Literary History of the Low Countries is een bewerking van het tien jaar geleden verschenen Histoire de la littérature néerlandaise. Het bestaande Franse boek werd grondig geredigeerd, geactualiseerd, en verrijkt met vele illustraties en kaarten, evenals aangevuld met een complete lijst van alle Engelse vertalingen van de Nederlandse literatuur en een uitgebreid register. "Niet alleen de Neerlandistiek zat al lang te wachten op dit boek. Talloze Nederlandse auteurs werden de afgelopen jaren vertaald van Turkije tot China en de Arabische wereld. Daarmee is de belangstelling gegroeid voor de literaire traditie waar deze schrijvers uit voortkomen", zeggen de initiatiefnemers. De publicatie van A Literary History of the Low Countries is mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds, de Nederlandse Taalunie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 02-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening