Lannoo en Het Spectrum verwerven rechten op geruchtmakend Mandela-boek

De uitgeverijen Lannoo en Het Spectrum hebben de Nederlandstalige rechten verworven van Conversations with Myself, de memoires die de Nelson Mandela Foundation in nauwe samenwerking met Nelson Mandela zal samenstellen uit zijn persoonlijke archieven. Opvallend is dat niet de Standaard Uitgeverij, het Vlaamse zusterbedrijf van Het Spectrum binnen de PCM-groep, het boek in Belgiƫ co-editeert.
Op de Frankfurter Buchmesse was er internationaal een stormloop op de rechten van dit nog uit het Mandela-archief te distilleren boek. Mandela gaf de toestemming om te putten uit talloze niet eerder gepubliceerde brieven, verslagen en dagboeken, onder meer bijgehouden tijdens zijn gevangenschap op Robbeneiland en tijdens zijn presidentschap. Conversations with Myself zou in het najaar van 2010 - twintig jaar na Mandela's vrijlating uit de gevangenis - wereldwijd verschijnen. Zie ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening