Canvas en VPRO-boekenprogramma 'Iets met boeken' start tweede seizoen

Het Canvas en VPRO Boekenprogramma Iets met boeken keert terug op antenne. Op 8 november start dan toch het tweede seizoen van deze coproductie tussen de Nederlandse en Vlaamse televisie. Presentatoren Jan Leyers en Leon Verdonschot (foto) ontvangen opnieuw markante schrijvers uit de Lage Landen. "Beide presentatoren kiezen elke week een boek ‘van de overkant’ uit dat dit jaar is verschenen. Met hun persoonlijke fascinatie voor het boek als uitgangspunt, doorgronden de heren in de gesprekken met de schrijvers de crux van het werk", aldus de makers. Het programma loopt live ditmaal, op zondagnamiddag op Nederland 2, vanuit de Amsterdamse studio Desmet. Later op de avond wordt het programma uitgezonden op Canvas.
De programmamakers voorzien lichte wijzingen aan de formule, die de klemtoon blijft leggen op een diepgaand gesprek over het werk van de uitgenodigde auteurs. Wel krijgt het publiek een grotere inbreng. In een gloednieuw decor treden de schrijvers zowel voorafgaand aan als direct na afloop van de uitzending voor het publiek in de studio op. "Het wordt dynamischer dan vorig jaar", zegt Maarten Slagboom van de VPRO. "Het idee is dat de aanwezige schrijvers voorafgaand aan de gesprekken voordragen uit eigen werk, en na afloop passages kiezen van hun eigen literaire helden. Jan Leyers en Leon Verdonschot zullen zelf ook voordragen, en er komt een huisband." Het totale programma (dus óók wat niet op televisie is te zien) is via een live stream te volgen op internet, op de digitale zender Cultura, en natuurlijk daags na de uitzending on demand.
In de eerste uitzending op 8 november ontvangen Jan Leyers en Leon Verdonschot - onder voorbehoud - de auteurs P.F. Thomése (J. Kessels: The Novel) en Christophe Vekeman (Senorita's). Iets met boeken start op zondag 8 november, live om 17:08 uur, Nederland 2. Op 2 november wordt er een pilot opgenomen met Jaap Robben en Andy Fierens. De kijkcijfers voor het boekenprogramma lagen vorig jaar niet aan de al te hoge kant.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening