Boek.be lanceert website voor e-books en e-readers

Vanaf vandaag start Boek.be als eerste in Vlaanderen met een website voor e-books en e-readers: e-boek.org. Boek.be neemt dit initiatief "in samenwerking met de boekhandels in Vlaanderen omdat zij erin gelooft dat het digitale boek in de toekomst zal doorbreken". Voorlopig zijn meer dan 3.000 Nederlandstalige e-books te downloaden. Boek.be wil alle uitgevers stimuleren om hun nieuwe - en ook minder nieuwe - boeken in digitale vorm aan de lezer aan te bieden. In de loop van het najaar wordt het aanbod uitgebreid met Engelstalige en Franstalige e-books. Een handige feature van de website is dat je een proefexemplaar van een boek kunt inkijken. Wil je als voorsmaakje de eerste 10 à 20 pagina’s van een boek lezen, dan kan je gratis een proefexemplaar downloaden.
Jef Maes van Boek.be geeft in Boekblad meer uitleg: "We geloven dat als de boekhandel afwezig blijft, anderen het overnemen. Dan komt het e-book in de sector van de elektronicawinkels terecht. Wij willen een katalysator zijn. Naarmate het e-book gemeengoed wordt, zal onze rol bescheidener worden." Wie een e-book koopt, moet een favoriete boekhandel uitkiezen, van wie hij het e-book zal ontvangen. Hij heeft de keus uit de 202 Vlaamse boekhandels. De winkel krijgt een commissie van 5 procent van de verkoopprijs. Boek.be neemt een kleine marge, slechts bedoeld om de investering terug te verdienen. Maes: "En wat we doen als dat eenmaal is gebeurd, weten we nog niet. De markt is zo pril. We hebben geen enkel idee waar we over zes maanden staan. Het zou m’n stoutste dromen overtreffen als het ons tegen die tijd al is gelukt." Boek.be zal de site ook op de Boekenbeurs promoten.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 22-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening