Campagne Nederland Leest in het teken van Hella S. Haasse's 'Oeroeg'

In Den Haag is vandaag de aftrap gegeven voor de grootscheepse Nederlandse sensibliseringscampagne Nederland Leest. Dat gebeurde in de Openbare Bibliotheek waar de acteur Willem Nijholt een lofrede hield op Oeroeg, de debuutroman die Hella Haasse in 1948 schreef en die dit jaar centraal staat in de campagne. De ambassadeur van Nederland Leest, Philip Freriks, overhandigde de eerste exemplaren van Oeroeg in de Nederland Leest-editie aan Abdelkader Benali, Yvonne Keuls en Willem Nijholt.
Yvonne Keuls maakte een theaterbewerking van Oeroeg, die door Nijholt op 20 november in Theater Carré in Amsterdam wordt opgevoerd. Abdelkader Benali schreef een essay over vriendschap en cultuurverschillen, kwesties die in Oeroeg aan de orde komen.
In een monsteroplage van 923.000 exemplaren wordt het boek Oeroeg aan de leden van de openbare bibliotheken in Nederland cadeau gedaan. Op het Spuiplein werd ook de eerste Boek-abri ter wereld onthuld, aldus de organisatoren. "De Boek-abri toont alle 102 pagina’s van het boek op één affiche en verbeeldt zo het idee achter de campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek."
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening